Zdroj: https://www.odyseatour.cz/jez-pod-jeleni-lavkou-byl-otevren-ale-objevili-se-komplikace  •  Vydáno: 18.7.2012 15:59  •  Autor: Odyseatour

Jez pod Jelení lávkou byl otevřen, ale objevili se komplikace!

Jez pod Jelení lávkou byl otevřen, ale objevili se komplikace!Otevření nové šlajsny pod zámkem provází velké problémy. Po opožděném otevření splavu následuje velice akutní problém s ostrými lomovými kameny, které tvoří hráz pod rekonstruovanou Jelení lávkou.

Právě o tyto lomové kameny se protrhávají boky raftových člunů i Pálav! Jenom během dnešního dne je známo asi na 20 případů roztržených raftů! Tímto chceme výrazně doporučit, abyste pokud možno splouvání Krumlova během dnešního odpoledne a zítřejšího rana vynechali. Nejen, že předejdete poškození materiálu, ale hlavně nebezpečným zraněním. Situace se akutně řeší s magistrátem města Český Krumlov a s Povodím Vltavy, které přislíbilo během zítřejších ranních hodin úpravu říčního koryta v krizovém místě. Pokud vše dopadne podle plánu, bude dno pod jezem prohloubeno, ostré lomové kameny budou vybagrovány a situace se v zítřejších odpoledních hodinách alespoň částečně uklidní.

O další situaci Vás budeme informovat v našich aktualitách.

jelení lávka

jelení lávka

jelení lávka

Foto: Radek Šťovíček