Zdroj: https://www.odyseatour.cz/aktualni-informace-ke-splouvani-vltavy-15.7  •  Vydáno: 15.7.2013 12:53  •  Autor: Odyseatour

Aktuální informace ke splouvání Vltavy - 15.7.

Aktuální informace ke splouvání Vltavy - 15.7.Momentální splavnost všech částí řeky je naprosto v normálu. Jez pod Jelení lavkou je bez problémů sjízdný.

Koruna Královského jezu v srdci Českého Krumlova byla po domluvě se stavební firmou zahrazena. Díky tomu byla přivedena zcházející voda do šlajsny po levé straně, která je nyní bez problému sjízdná, jak na plastových lodích tak i na raftech a Pálavách. Tento stav by měl vydržet až do konce letních prázdnin.

Vodáčtí instruktoři z naší půjčovny lodí měli o předešlém víkendu situaci na jezu prozkoumat a zde přinášíme krátky rozhovor s jedním z nich:

Jak vypadá situace na jezu pod Jelení lávkou?

Jan Šíma: "Situace na jezu je stabilizovaná, šlajsna je bez problémů sjízdná. Nicméně výstražné cedule zde zůstávají kvůli pokračujícím pracím na tělese jezu. Jediné na co je třeba dát si pozor, je výjezd z jezu, který má tendenci lodě i rafty hnát na pilíř zrekonstruované lávky. Tento pilíř je obložen kameny a případný náraz do něj by mohl být nepříjemný."