Zdroj: https://www.odyseatour.cz/uzavirka-silnice-pred-vyssim-brodem  •  Vydáno: 28.5.2014 14:06  •  Autor: Odyseatour

Uzavírka silnice před Vyšším Brodem

Uzavírka silnice před Vyšším BrodemTěsně před městem je ze směru od Dolního Dvořiště silnice zcela uzavřena. Podívejte se na možné objízdné trasy. Od 8.6. bude otevřen jeden pruh a provoz bude řízen semaforem. Tak to má být přes celé léto až do listopadu.

V důsledku výstavby nového chodníku podél silnice je v době od 5.5 2014 do 5.11. 2014 omezen provoz na silnici II/163, která přivádí dopravu od Dolního Dvořiště do Vyššího Brodu. Uzavřeno za čerpací stanicí.

Úplná uzavírka je v první etapě stavby mezi 5.5. 2014 až 8.6. 2014. Poté bude ve druhé etapě umožněn provoz vozidlům do 7,5 tuny v jednom pruhu kyvadlově pomocí semaforů.
 
Objízdná trasa od Dolního Dvořiště do Vyššího Brodu pro vozidla do 3,5 tuny vede od křižovatky U Tří Veverek doprava přes Rožmberk a nahoru přes Hrudkov a je dlouhá 11 km.
Nazpátek se jede přes Studánky a Horní Dvořiště, délka 13 km.
Kdo chce znát čísla silnic a objízdné trasy pro autobusy a náklaďáky, tak je má tady.
 
Pro vodáky přijíždějící od severu, tedy od Budějovic přichází v úvahu také namísto přes Dolní Dvořiště jet přes Český Krumlov, Větřní, Náhořany a Větrnou. Tato trasa je sice o několik (5-6) kilometrů kratší, ale silnice je tady mnohem horší.