Zdroj: https://www.odyseatour.cz/na-lodi-po-vltave-z-vyssiho-brodu-do-borsova  •  Vydáno: 10.7.2014 11:42  •  Autor: Odyseatour

Na lodi po Vltavě z Vyššího Brodu až do Boršova

Na lodi po Vltavě z Vyššího Brodu až do BoršovaPřestože v posledních dnech mírně zapršelo, hladina Vltavy se příliš nezvedla. Nicméně celý spodní tok od Vyššího Brodu až do Boršova, popřípadě Českých Budějovic je bez problémů splavný jak pro nafukovací plavidla, tak i pro plastové lodě.

Nižší průtok však doslova nabádá k vyplutí na plastových lodích, které lépe zvládají tu a tam se objevující mělčiny a také cestují rychleji i na "líné" vodě. Přece jen putování na kánoich z kempu do kempu má své kouzlo. Každý si může svou trasu naplánovat tak jak mu vyhovuje. Někdo raději putuje na lodi kratší dobu a dává přednost zkoumání stanic pivní stezky, jiní raději pádlují delší dobu a zastaví se, až po pořádném sportovním výkonu. Úsek z Vyššího Brodu se dá sjet i za dva dny, ale tento zážitek je spíše pro skalní fanoušky pádlování. Proto Vám přinášíme přehled doporučených etap rozdělené podle zdatnosti a dnů strávených na vodě.

  Lehké pádlování Střední výkon Akční sportovci
1.den

Vyšší Brod >> Kemp u Nojdy (Rožmberk)

Vyšší Brod >> Kemp u Nojdy (Rožmberk) Vyšší Brod >> Kemp u Vikinga
2.den

Kemp u Nojdy >> Kemp u Vikinga

Kemp u Nojdy >> Kemp Spolí (Č. Krumlov) Kemp u Vikinga >> Kemp u Kučerů (Zl. Koruna)
3.den

Kemp u Vikinga >> Kemp u trojice (Č.Krumlov)

Kemp Spolí >> Kemp u Kučerů (Zl. Koruna) Kemp u Kučerů >> Kemp štace (Boršov)

4.den

Kemp u trojice >> Kemp u Kučerů (Zl. Koruna) Kemp u Kučerů >> Kemp štace (Boršov)  
5.den

Kemp u Kučerů >> Kemp štace (Boršov)

   

Pro lepší přehled jednotlivých tras se můžete podívát na naší vodáckou mapu Vltavy, kde naleznete také nákresy a fotografie jednotlivých jezů a přibližnou časovou náročnost jednotlivých úseků. Jednotlivé trasy lze podle chuti libovolně kombinovat nebo zkracovat.

Naše půjčovna lodí Vám zajistí odvoz lodí do Vyššího Brodu, kde Vám nabídneme také zdarma převoz prázdných batohů do Vaší cílové stanice. Pomůžeme Vám take s výběrem vhodných velikostí pádel a vest. Dále Vám věnujeme vodáckou mapu Vltavy, pro lepší orientaci na řece. V neposlední řadě Vám také nabídneme slevovou kartu pro kolektivy. Kompletní přehled výhod a slev naleznete zde.

Pokud máte nějaké další otázky, neváhejte nás kontaktovat pomocí našeho kontaktního formuláře nebo na telefonním čísle: +420 602 151 125. Rádi Vám se vším poradíme.